روانشناسي

 
 
درمان مبتني بر ذهن آگاهي و تمركز
|

ذهن آگاهي چيست؟

ذهن آگاهي يك تمرين كلي، براي آگاهي كامل تر از خود و محيط در لحظه حال است و به افراد كمك مي كند تا آگاهي خود را بر افكار، احساسات و واكنش هاي خود متمركز كنند (كه ممكن است مانع پيشرفت آن ها شود) و خود را بدون قضاوت و بدون اينكه تحت تأثير آن ها قرار گيرند بپذيرند.

جان كابات زين براي اولين بار در اواخر دهه ۱۹۷۰ ذهن آگاهي را وارد پزشكي غربي كرد و آن را به عنوان “آگاهي و توجه عمدي، در لحظه حال و بدون قضاوت نسبت به چيزهايي كه هستند” تعريف مي كند.

تمرين تمركز حواس و ذهن آگاهي به افراد اين امكان را مي‌دهد تا سرعت خود را كاهش دهند و متوجه شوند كه چگونه افكارشان احساسات و رفتارهايشان را هدايت مي‌كنند. ذهن‌آگاهي از طريق تكنيك‌هاي مختلف، راه‌هايي را به افراد مي‌آموزد تا خود را از الگوهاي فكري منفي رها كنند و در عوض ديدگاه‌ها و رفتارهاي مثبت جديدي را ايجاد كنند.

در حالي كه مبتني بر فلسفه شرق باستان و آموزه هاي بودايي است، ذهن آگاهي به هيچ فلسفه يا ديني محدود نمي شود. در عوض، اين «يك كيفيت طبيعي» است كه همه افراد دارند و مي‌توانند با تمرين منظم آن را پرورش دهند و توسعه دهند.

درمان مبتني بر ذهن آگاهي چيست؟
درمان ذهن آگاهي نوعي روان درماني است كه از طريق تمرين ذهن و تمركز سلامت رواني و جسمي را ارتقا مي دهد.

با هدايت درمانگر، مهارت ذهن آگاهي با تعادل مجدد شبكه هاي عصبي ياد گرفته و تمرين مي شود. اين به افراد اجازه مي دهد تا از افكار، احساسات و واكنش هاي خودكار (اغلب منفي) خود را كنترل كنند.

آن ها بيشتر از اينكه كجا هستند و چه مي كنند آگاه مي شوند بدون اينكه بيش از حد واكنش نشان دهند يا در اتفاقاتي كه در اطرافشان مي افتد غرق شوند.

تكنيك هاي ذهن آگاهي راه حلي طولاني مدت ارائه مي دهند كه افراد مي توانند پس از درمان در زندگي روزمره خود به استفاده از آن ها ادامه دهند. درمان مبتني بر ذهن آگاهي اكنون مسلماً يكي از حوزه‌هاي سلامت روان است كه سريع‌ترين رشد را دارد.

ذهن آگاهي در روانشناسي
تحقيقات در مورد استفاده از تكنيك‌هاي ذهن آگاهي در محيط‌هاي درماني ادامه دارد، اما مجموعه تحقيقات علمي فعلي دلگرم كننده است.

رويكرد ذهن آگاهي به عنوان درماني براي كمك به افراد براي مديريت طيف وسيعي از شرايط سلامت جسمي و رواني از جمله موارد زير استفاده مي شود:

اعتياد
اختلالات اضطرابي
درد مزمن
افسردگي
اختلالات اشتها
اختلالات شخصيت
اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)
اختلالات خواب (از جمله بي خوابي)
اختلالات علائم جسمي (از جمله فيبروميالژيا، IBS و سندرم خستگي مزمن)
مطالعات همچنين در مورد اثربخشي ذهن آگاهي در درمان طيف وسيع تري از مسائل سلامت جسماني مانند آسم، سرطان سينه، بيماري مزمن انسدادي ريه، ايدز، لوپوس، علائم يائسگي، آرتريت روماتوئيد و ديابت نوع ۲ ادامه دارد.

انواع درمان ذهن آگاهي
مداخلات مبتني بر ذهن آگاهي روشي پذيرفته شده و معتبر براي درمان علائم مرتبط با بسياري از اختلالات رواني و عاطفي هستند. آن ها يكي از كاربردي ترين انواع درمان هستند و مي توانند به عنوان يك درمان مستقل يا در تركيب با ساير انواع درماني استفاده شوند. درمان هايي كه اغلب از تكنيك هاي ذهن آگاهي استفاده مي كنند عبارتند از:

شناخت درماني مبتني بر ذهن آگاهي MBCT) )
شناخت درماني مبتني بر ذهن آگاهي نوعي CBT است كه براي كمك به افرادي كه از حملات مكرر افسردگي رنج مي برند، استفاده مي شود. شناخت درماني از تمرين هاي مراقبه و ذهن آگاهي استفاده مي كند و با اين كار روند درمان را بهبود مي بخشد.

اين درمان شامل پذيرش افكار و احساسات بدون قضاوت به جاي تلاش براي تجزيه و تحليل بيش از حد يا تغيير محتواي آن ها است. با اين روش افراد مي توانند تغييري اساسي در رابطه خود با افكار و احساساتي كه در عود افسردگي نقش دارد ايجاد كنند و ياد بگيرند كه به طور مؤثرتري به آن ها پاسخ دهند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-درمان مبتني بر ذهن آگاهي و تمركز



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/9/8 
زمان : ۱۷
تمرينات ذهن آگاهي | ۷ روش آسان براي ذهن آگاهي
|

تمرينات ذهن آگاهي پيچيده به نظر مي رسد، اما همه چيز است….
مارشا لاكوس، دكتري روان شناسي و نويسنه كتاب مروري بر مغزتان براي دوست داشتن، بيان مي دارد كه ” ذهن آگاهي توجه داشتن از طريق روش هاي خاصي مي باشد: كه بر روي هدف ، در زمان كنوني، و بدون قضاوت صورت گيرد”.

ذهعن آگاهي, تمركز بر روي هدف

تمرينات ذهن آگاهي بسيار ساده اي وجود دارد كه از طريق انها مي توانيد ذهن آگاهي خود را افزايش دهيد. در اينجا هفت عنوان از مواردي آمده است كه شما بايد در طول زندگي روزانه خود به آنها توجه كنيد.

چگونه تمرينات ذهن آگاهي انجام دهيم ؟
1- تمرينات ذهن آگاهي را در طول فعاليت هاي عادي خود انجام دهيد.

سعي كنيد كه نسبت به فعاليت‌هاي روزانه كه شما در طول روز و به صورت معمولي انجام مي دهيد، آگاه بوده و به صورت آگاهانه انجام دهيد. اد هالي ول ، اين نكات را در رابطه با آگاهي معلمان و نويسندگان مشترك، در كتاب “بيانيه ذهن آگاهي ” بيان مي كند.

وي مي افزايد، براي نمونه، در هنگام مسواك زدن دندان هاي خود، دوش گرفتن، خوردن صبحانه يا پياده روي به سمت محل كار، بيشتر توجه كنيد. ميزان روشنايي، صدا، بو و مزه و احساس در اين نوع فعاليت ها در حد صفر مي باشد. وي همچنين بيان مي دارد كه ” فعاليت روزمره ممكن از جذاب تر از انچه فكر مي كنيد به نظر برسد”.

2- درست وقتي بيدار مي شويد تمرينات ذهن آگاهي را انجام دهيد.

لوكاس بر اين عقيده است كه ” تمرين ذهن آگاهي در روز درست وقتي بيدار مي شويد باعث ايجاد توازن در سيستم عصبي مركزي براي باقي روز مي شود و همچنين احتمال داشتن لحظه هايي با ذهن آگاهي را افزايش دهيد”. اگر وضعيت خود را مناسب تشخيص دايد، تنها بعد از مصرف چاي يا قهوه اين تمرينات ذهن آگاهي را انجام دهيد. ولي وي بيان مي دارد كه”… مقاله اي نخوانيد، تلويزيون را روشن كنيد، تلفن يا ايميل خود را بررسي كنيد و …. . بعد از آن در يك جاي مناسب بنشينيد”.

3- ذهن خود را رها كنيد.

لوكاس بيان مي دارد كه “مغز و ذهن شما به طور طبيعي رها و سرگردان هستند – بيشتر شبيه يك خزنده نو پا و كوچك و يك توله سگ. داشتن يك مغز مشغول يك دارايي واقعي مي باشد. وي همچنين بيان مي دارد كه: ” بيشترين تغييرات ذهن اگاهي بر روي مغز زماني مشاهده شده اند كه افراد به مغز خود اجازه رها سازي داده اند و سپس ارام و بدون قضاوت به گذشته فكر كرده اند”.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-تمرينات ذهن آگاهي | ۷ روش آسان براي ذهن آگاهي



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/7/7 
زمان : ۲۰
ذهن آگاهي mindfulness
|

ذهن آگاهي، درست مثل مديتيشن، يكي از موضوعات داغ امروز ماست.

اين كلمه تقريبا در همه جا است و براي توضيح موضوعات مختلف از جمله كاهش وزن.

تا بهره وري استفاده شده است. اما آيا مي دانيد كه ذهن آگاهي چيست و چه معنايي دارد؟

مطالعات نشان داده اند كه آگاهي ذهن همه جنبه هاي زندگي را افزايش مي دهد.

با ما همراه باشيد تا اطلاعات بيشتري در مورد مفهوم ذهن آگاهي و تاثير آن بر شيوه زندگي ياد بگيريد.

ذهن آگاهي چيست ؟
آگاهي ذهن داراي معني بسياري است، مانند آگاهي، توجه، حضور و آگاهي.

اما مخالف ذهن آگاهي چيست، غفلت ذهن، اما اين كلمه با مفاهيم نظير .

حواس پرتي، بي توجهي و عدم تعامل با محيط يكي نمي باشد.

ذهن آگاهي نيز نوعي تمرين و وضعيت ذهني است.ذهن آگاهي mindfulness

به عنوان مثال، هنگامي كه شما در ذهن آگاهانه تفكر مي كنيد.

و تمركز خود را بر تمام حواس خود داريد نه تنها تمركز خود را افزايش مي دهيد.

بلكه مغز شما ياد مي گيرد كه حتي از پايان مديتيشن آگاه باشيد.

هنگامي كه شما ذهن آگاهي داريد، شما محيط اطراف را درك مي كنيد.
تمرينات ذهني بسيار متنوع هستند و مراقبه تنها يكي از آنهاست.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-ذهن آگاهي mindfulness



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/7/6 
زمان : ۰۵
[ ]